Home » Ondersteuning bij bedrijfsvoering » Marge in apotheek verhogen » Central filling & Local filling

Central filling & Local filling

Bij Central filling (CeFi) neemt Brocacef Groothandel apotheken het dispenseren van recepten uit handen. De apotheek krijgt de recepten verpakt en voorzien van etiketten afgeleverd. Uitgangspunt hierbij is de combinatie van een hoge kwaliteit en lage kosten. Het gevalideerde werkproces garandeert een foutloze verwerking van de receptregels. De werkdruk en de personeelskosten gaan omlaag.

Bij Local filling (LoFi) levert Brocacef Groothandel de genees- en hulpmiddelen voor aangeschreven recepten bij de apotheek af in aparte bakken. Een medewerker van de apotheek sorteert, etiketteert en verpakt de recepten met behulp van de Local filling programmatuur. Dit hoeft geen gediplomeerde medewerker te zijn. Het verwerken gebeurt semi-geautomatiseerd. Hierdoor is de verwerkingssnelheid 2 tot 3 keer hoger dan bij handmatige verwerking.

Door gebruik te maken van CeFi of LoFi is de voorraadwaarde in de apotheek lager. Het CeFi en LoFi assortiment bestaat uit het groothandelsassortiment geneesmiddelen aangevuld met medische hulpmiddelen en zelfzorg artikelen. De CeFi of LoFi besteling wordt meegeleverd met de overige bestellingen.